הבית בבנימינה

על מגרש בודד ברחוב ללא מוצא תכננה האדריכלית עירית מט סניטובסקי מחדש בית משפחתי שמכניס את החוץ הפסטורלי אל חלליו הפנימיים, בעזרת תכנון מדוייק של הפתחים ושימוש בפרופיל אלומיניום בלגי של "כוכב", פרופיל עדין בעל מראה כפרי שמשתלב היטב באווירת הבית, מומש הפוטנציאל האורירי והקסום של הבית

תכנון: מט סניטובסקי אדריכלים

צילום: עינת דקל

מ"ר בנוי: 220 מ"ר מ"ר

שטחי חוץ: 560  מ"ר

פתחים ואלומיניום: כוכב

סגנון: כפרי עם קורטוב מודרני המותאם לטעם הלקוחות

מתגוררים בבית: זוג עם שני בנות בוגרות

הריצוף הנבחר היה ריצוף אבן, פרטי נגרות תואמי סגנון וגופי תאורה וינטאג', שיצרו כולם דיאלוג מעניין עם פריטי הריהוט והאביזרים המיוחדים של בעלי הבית". אחד המרכיבים המרכזיים בתכנון בית הוא הפתחים. עירית מסבירה על תכנון הפתחים בבית ועל תרומתו ליצירת האווירה הכללית – "הדיוק בבחירת מיקומי הפתחים ומידותיהם היה חשוב מאוד מבחינתנו-  מצד אחד רצינו להשאיר מספיק מקום לריהוט ולתחושה הביתית ומצד שני לנצל באופן מקסימלי את הכנסת האור והאוויר לחלל. היה לנו חשוב שכניסת האור תהיה מבוקרת, וליצור איזון דק ומדוייק בקשר בין החוץ והפנים. כמובן שבעת התכנון יש לקחת בחשבון כלפי מה נפתחים הפתחים. היה לנו חשוב שהפתחים יפנו לכיוון של טבע וצמחיה ירוקה, שיהיו בהתאמה לסידור הפנימי של הבית, ושלא יפגעו בפרטיות של בני הבית".

11111111
2222222

הבית שתכננה עירית מט סניטובסקי הוא בית כפרי שניצב על מגרש בודד רחב ידיים במרכז המושבה הותיקה בבנימינה ברחוב ללא מוצא. כשהלקוחות פנו לעירית, הם ביקשו להתייעץ האם לשפץ את הקיים או לעבור לבית חדש. מט: "מיד ראיתי את הפוטנציאל של הבית הקיים: בית כפרי ובו גינה עם פוטנציאל חלומי שבמצב הקיים לא נשקפה מחלונות הבית. במערך הפתחים שאפיין את הבית הקיים לא היה קשר מספק בין חללי הפנים לבין החצר הקסומה והטבעית. כשנכנסתי לבית הוא היה אפלולי. ראיתי בדמיוני איך פותחים, תרתי משמע, את הקירות ובמקומם מתכננים פתחי אור ואוויר, שישקיפו אל החצר הירוקה ויכניסו הביתה את האווירה". מט סניטובסקי אדריכלים הוא משרד בבעלותם של עירית סניטובסקי מט ועציון  ומתמחה בבניה פרטית, עיצוב פנים לבתי יוקרה 2003מט. המשרד פועל משנת ודירות נופש, משרדים, חנויות, מפעלי תעשייה נקייה ותרופות, מרכזים לוגיסטים, חוות קנאביס רפואי ועוד.

הבית בבנימינה שופץ עבור זוג העוסק במקצועות חופשיים ושתי בנותיהן הבוגרות. עירית מסבירה שהשיפוץ יצר חלוקה מחודשת שהותאמה לפונקציות השונות שהשתנו עם השנים שחלפו – "הבית היה ישן וקטן וכבר לא התאים לצרכים של כולם. נדרשה קליניקה לבעלת הבית ופינת עבודה נוספת לבעל, וכן תוספת של חדרי שירותים ורחצה. נדרש מערך חדש לגמרי ולפיכך השיפוץ היה מאסיבי וכלל גם ניצול חלל רחב ידיים בעליית הגג, ששימש עד אז כמחסן בלבד. נדרשו הרבה מאוד מחשבה ויצירתיות כדי לכלול את כל הצרכים של כולם ובה בעת להתחשב במגבלות התקציב". חישוב מסלול מחדש יצר חלוקה חדשה של חללי הפנים – "תכננו את חלל הגלריה כחלל המגורים של הבנות. תכנון זה כלל תוספת בניה, תכנון פתחים והגבהת הגג. קומת הכניסה הוקדשה ברובה לאזור הציבורי, ליחידת מאסטר מרווחת להורים, קליניקה ופינת עבודה נוספת עם תקרות גבוהות". הבית תוכנן בסגנון כפרי ואת התכנון האדריכלי השלים עיצוב באווירה כפרית.

עוד כתבות בנושא

נגישות